Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

SETT
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

SETT

Delen:

Wat is SETT

De SETT-beurs in Vlaanderen staat voor “School Education Transformation Technology”. Deze beurs is gericht op onderwijsvernieuwing en technologische transformatie in het onderwijs. Het is een belangrijk evenement voor onderwijsprofessionals in Vlaanderen die geïnteresseerd zijn in de nieuwste trends, technologieën en methodieken in het onderwijs.

Op de SETT-beurs in Vlaanderen kunnen bezoekers deelnemen aan workshops, lezingen bijwonen, en nieuwe educatieve technologieën en innovatieve leermiddelen ontdekken. Het biedt een unieke kans voor leraren, schoolleiders, beleidsmakers en andere onderwijsprofessionals om kennis en ervaringen uit te wisselen over hoe technologie het leren kan verbeteren en transformeren.

Het evenement is bijzonder relevant voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs en geïnteresseerd is in de integratie van nieuwe technologieën en methodieken. 

 

Sett Mechelen 2024, hét onderwijsevent van het schooljaar!

Van onderwijsinnovatie over handige digitale tools naar HR, STEAM en ICT-beleid, op Sett vind je het allemaal! Voor de vierde keer komen alle experts en mensen met een passie voor onderwijs samen tijdens Sett, ditmaal in de Nekkerhal in Mechelen op 28 & 29 februari 2024. Laat je verrassen door alle nieuwigheden in het onderwijslandschap en doe frisse ideeën op tijdens de meer dan 100 boeiende lezingen & workshops. Met namen op het programma zoals onderwijswetenschapper Tim Surma, AI-expert Barend Last en de internationale expert in klasmanagement Tom Bennett, moeten jij en je schoolteam er gewoon bij zijn voor dé perfecte inspiratiedag! 

Info, tickets & het hele programma vind je op www.sett-vlaanderen.be.

 

Sfeerbeeld van een lezing op SETT 2023

Hoe zijn wij innovatief?

In het onderwijslandschap, waar onderwerpen als ziekte biedt het boek “Juf, waar ben je?” een vernieuwende kijk. Geschreven door Inge, een kleuterjuf die haar eigen strijd met ziekte deelt, opent dit boek nieuwe deuren voor hoe we deze moeilijke thema’s in het basisonderwijs kunnen benaderen. Hieronder verkennen we de diverse redenen waarom “Juf, waar ben je?” wordt beschouwd als een baanbrekende bijdrage aan onderwijsinnovatie en hoe het helpt om een meer empathische, begripvolle en inclusieve onderwijsomgeving te creëren.

 1. Dubbel Perspectief
  Uniek is de combinatie van perspectieven van de zieke leerkracht Inge en haar leerlingen, die licht werpt op de complexe emoties rond ziekte en verlies.
 2. Onderwerpen van Ziekte en Verlies in het Onderwijs
  Het boek biedt een platform voor discussie over deze vaak onbesproken thema’s in het basisonderwijs.
 3. Emotionele Educatie en Empathie
  Het stimuleert openhartige gesprekken, wat essentieel is voor emotionele educatie bij kinderen.
 4. Hulpmiddel voor Leerkrachten en Ouders
  Naast een leermiddel voor kinderen biedt het boek ook praktische inzichten voor volwassenen.
 5. Bevorderen van Open Gesprekken
  Het boek helpt bij het opstarten van gesprekken over ziekte en verlies, cruciaal voor emotionele ontwikkeling.
 6. Inclusie en Bewustzijn
  Door ziekte en verlies bespreekbaar te maken, draagt het boek bij aan inclusie en bewustzijn onder leerlingen.
 7. Aanmoedigen van Veerkracht
  Het biedt strategieën om veerkracht te ontwikkelen, een belangrijke levensvaardigheid.
 8. Toekomstige Plannen en Benadering
  Geïnspireerd door “Juf, waar ben je?”, ontwikkelen we workshops en brainstormsessies om innovatieve hulpmiddelen te creëren voor het onderwijs. Deze zullen gericht zijn op het verder uitdiepen van thema’s zoals ziekte, verlies en rouw en het bieden van praktische ondersteuning voor scholen. Wij nodigen u uit om deel te nemen aan deze sessies en bij te dragen aan het vormgeven van toekomstige onderwijsmaterialen.

Wat willen we bereiken op de SETT-beurs?

Bij onze deelname aan de SETT-beurs richten we ons op het volgende:

 • Interactie met Bezoekers: We streven ernaar in gesprek te raken met de aanwezigen, om onze visie en missie uit te dragen. Onze doelstelling is om bewustzijn te vergroten en interesse te wekken in onze unieke benadering van onderwijs.
 • Lancering van Workshop Ideeën: Wij presenteren onze ideeën voor toekomstige workshops met als doel directe feedback te ontvangen en potentiële deelnemers te werven. Onze ambitie is om een aantal workshop-sessies te boeken die ons onderwijsinitiatief verder zullen versterken.
 • Promotie van “Juf, waar ben je?”: Centraal in onze organisatie staat het boek “Juf, waar ben je?”. Wij promoten dit als een cruciaal hulpmiddel voor het bespreken van rouw en verlies in het onderwijs.
 • Promotie van ‘Mijn troostpop’: Het nieuwe boek van Juf Inge over gevoelens inclusief een handleiding hoe je zelf een troostpop kan maken.
 • Verzamelen van Inzichten: Een belangrijk doel is het verzamelen van inzichten over de huidige situatie en behoeften rond verlies en rouw op de werkvloer. Deze waardevolle informatie zal ons helpen onze diensten beter af te stemmen op de behoeften van het onderwijsveld.
 • Netwerken met Onderwijsprofessionals en Organisaties: Wij grijpen de kans om connecties te leggen met andere organisaties en professionals binnen het Vlaamse onderwijsveld. Deze netwerkmogelijkheden zijn essentieel voor toekomstige samenwerkingen en het delen van kennis en ervaringen.

Door deze doelen na te streven, hopen we een significante bijdrage te leveren aan het onderwijs, vooral in de context van het omgaan met levensthema’s zoals verlies en rouw.

Waar zijn tickets beschikbaar?

Tickets zijn beschikbaar via de website van SETT-Vlaanderen.
De beurs bezoeken is gratis. Je kunt ons dus gratis komen bezoeken en onze demo bijwonen. Wil je nog andere lezingen en workshops bijwonen dan moet je een ticket kopen. Meer info op SETT-Vlaanderen. Tot 23 december zijn de tickets aan verminderd tarief.
Er is ook een verminderd tarief voor groepen vanaf 5 personen.

Waar en wanneer gaat de SETT-beurs door?

Wanneer?

Sett Mechelen

Woensdag 28 en donderdag 29 februari 2024

8u30 – 17u

Waar?

Nekkerhal Mechelen
Plattebeekstraat 1
2800 Mechelen
Belgium

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *