Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Pedagogische suggesties
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Pedagogische suggesties

Delen:

In het landschap van het onderwijs en de kinderopvang komen we soms voor uitdagingen te staan die verder gaan dan cijfers en gedrag. Het gaat om de kern van het menselijk bestaan: ziekte, verlies en rouw. Deze ervaringen zijn universeel, maar de manier waarop we ermee omgaan, kan enorm variëren. Daarom zijn we trots om een unieke ruimte te introduceren waar professionele opvoeders en onderwijzend personeel toegang hebben tot een schat aan middelen en steun.

Wat Kun Je Hier Vinden?

  • Lesvoorbereidingen en Lessenreeksen: Concrete en aanpasbare voorbeelden om met je leerlingen te bespreken.
  • Tips en Richtlijnen: Van ervaren onderwijzers die je kunnen helpen je eigen aanpak te formuleren.
  • Community Feedback: De mogelijkheid om op alle publicaties te reageren, want het veld van ziekte, verlies en rouw staat niet stil en jouw inbreng is cruciaal voor continu verbetering.

Waarom Deze Pagina?

De moeilijkste momenten in het leven bieden ook de grootste leermogelijkheden, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Als lesgever sta je in een unieke positie om steun en begrip te bieden. Daarom willen we je niet alleen middelen geven, maar ook de emotionele en pedagogische ondersteuning die je nodig hebt om deze uitdagende onderwerpen aan te pakken.

Voor Wie?

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint met je carrière, deze pagina is voor iedereen die met kinderen werkt.

Werk mee aan deze pedagogische suggesties.

Samen kunnen we een gemeenschap creëren die gericht is op de ontwikkeling van een empathische en realistische benadering van het levens moeilijkste uitdagingen. Voel je vrij om je eigen ervaringen en inzichten te delen, want in deze complexe kwesties is er geen ‘one-size-fits-all’ oplossing. Jouw inbreng kan een wereld van verschil maken in het leven van een kind of collega die met deze lastige thema’s worstelt.

Heb je een verhaal of wil je zelf tips delen dan mag dit via het contactformulier.

Welkom aan boord.

Doelgroep: kleuters - 1ste graad lager - 2de graad lager
Inhoud: Ontdek hoe een troostkoffer een waardevol hulpmiddel kan zijn voor kleuters en leerlingen van de 1ste en 2de graad lager onderwijs. Met materialen zoals boeken, troostpoppen en emotiemeters helpt de troostkoffer kinderen bij rouwverwerking. Leerlingen kunnen zelf kiezen welke materialen ze nodig hebben, thuis of op school.
Doelgroep: 2de graad lager - leerkrachten
Inhoud: Een verslag van een voorleessessie uit 'Juf, waar ben je?'samen met kinderen van het derde en vierde leerjaar.
Doelgroep: 1ste graad lager - leerkrachten
Inhoud: Een verslag van een voorleessessie uit 'Juf, waar ben je?'samen met kinderen van het eerste en tweede leerjaar.
Doelgroep: kleuters - 1ste graad lager - 2de graad lager - 3de graad lager
Inhoud: Lesvoorbereiding voor het knutselen van een gieter. Geïnspireerd door het boek 'Juf, waar ben je?', leren kinderen over groei en ontwikkeling terwijl ze creatief bezig zijn. Inclusief stap-voor-stap instructies en benodigde materialen.
Doelgroep: 1ste graad lager
Inhoud: Deze lessenreeks gaat over ziekte, verlies en rouw in de eerste graad basisonderwijs en wil een basis geven om dit onderwerp aan te kaarten in de klas.
Doelgroep: kleuters - 1ste graad lager
Inhoud: Deze lesvoorbereiding behandelt het onderwerp kanker voor leerlingen van de kleuterklas en eerste graad lagere school. Deze les is opgesteld door Juf Inge die zelf gaat vertellen in de klas over haar ziekte.