De Dood Leeft: Samen naar een open gesprek over rouw en verlies

geschreven door: 

Peter

Op 5 en 6 oktober nemen we met Juf, waar ben je? deel aan de beurs De Dood Leeft! in Willebroek, een tweedaags be-leef-weekend waar rouw, troost en verlies centraal staan. Voor ons biedt deze beurs een waardevolle kans om in gesprek te gaan met mensen die hun ervaringen willen delen, en om inzicht te krijgen in de noden die leven binnen de maatschappij.

Wat is Juf, waar ben je?

Onze vzw, Juf, waar ben je?, is opgericht naar aanleiding van het werk van Juf Inge en haar boeken ‘Juf, waar ben je?’ en ‘Mijn Troostpop’. Wij hebben als missie om rouw en verlies bespreekbaar te maken, en dit doen we via gespreksgroepen, lezingen en workshops. Tijdens De Dood Leeft! willen we graag luisteren naar de noden en verhalen van de bezoekers om ons aanbod verder te verfijnen. We willen een platform zijn dat ruimte biedt voor het delen van persoonlijke ervaringen en dat maatschappelijke bewustwording rond rouw en verlies stimuleert.

Hoe past JouwPad in dit verhaal?

Daarnaast ben ik, als coach van JouwPad, nauw verbonden met dit proces. Met JouwPad richt ik me op coaching die mensen ondersteunt bij rouwverwerking, maar ook bij het vinden van nieuwe wegen in hun loopbaan. Door mijn eigen ervaringen met verlies bied ik een unieke combinatie van empathie en professionele begeleiding. Deze beurs is voor mij een manier om te leren van anderen en nieuwe inzichten op te doen over hoe we samen rouw en verlies een plek kunnen geven in het dagelijks leven en op het werk.

Wat willen we bereiken?

Op De Dood Leeft! is ons doel tweeledig: enerzijds willen we bijdragen aan de maatschappelijke bespreekbaarheid van rouw door te luisteren en verhalen te verzamelen. Anderzijds willen we de dialoog aangaan over hoe we samen een samenleving kunnen bouwen waarin verlies een erkende plek krijgt. De verhalen die we horen, helpen ons om ons aanbod rond sensibilisering verder te ontwikkelen.

Kom langs en deel jouw verhaal

Ben je benieuwd hoe wij met onze vzw en praktijk kunnen bijdragen aan een samenleving die openstaat voor rouw en verlies? Of wil je jouw verhaal met ons delen? Kom langs bij onze stand op De Dood Leeft! en laten we samen in gesprek gaan.

Kun je niet aanwezig zijn op de beurs?

Geen probleem! We horen graag jouw ideeën, ervaringen of feedback. Via onze website kun je eenvoudig contact met ons opnemen of je verhaal delen. Jouw input is voor ons van onschatbare waarde. Vul ons feedbackformulier in en help ons om ons aanbod nog beter af te stemmen op wat leeft binnen de samenleving.