Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Een Avond van Verbondenheid en Impact: De “Juf, waar ben je?” veiling
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Een Avond van Verbondenheid en Impact: De “Juf, waar ben je?” veiling

geschreven door: 

Peter

Onlangs organiseerden we een uniek evenement: de veiling van de originele prenten uit “Juf, waar ben je?” dat doorging in het Oude Gasthuis te Mechelen. Dit evenement markeert een belangrijk moment in. Kunst was misschien niet onze oorsprong, maar de veiling liet zien hoe diverse vormen van expressie ons kunnen verenigen rond een gemeenschappelijk doel: het ondersteunen in moeilijke momenten en het maken van een verschil in de levens van mensen.

Een schouwspel van generositeit

Elke prent, zorgvuldig onthuld, droeg bij aan de opbouw van een avond vol betekenisvolle interacties. De veiling was getuige van een indrukwekkende reeks biedingen, waarbij elke euro een directe investering was in zowel kunst als sociale impact. De financiële resultaten spraken boekdelen: een opbrengst van €9.480, welke door The Foundation Mechelen werd verhoogd tot een ronde som van €10.000. Dit bedrag vertegenwoordigt de kracht van gemeenschappelijke actie en de wil om positieve verandering te bewerkstelligen.

Dankbaarheid en vooruitkijken

Deze avond was meer dan een veiling; het was een bevestiging van de kracht van onze gemeenschap om samen te komen en substantieel bij te dragen aan het welzijn van anderen. Onze dankbaarheid gaat uit naar iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes, van bieders tot organisatoren en supporters. Jullie inzet maakt het mogelijk voor VZW Wijzersterk, VZW Sjarabang, en het Palliatief Netwerk Mechelen om hun waardevolle werk voort te zetten.

Voor Juf Inge en iedereen die betrokken is bij ons project, was het zien van deze verbondenheid en het enthousiasme van de gemeenschap bijzonder hartverwarmend. Het herinnert ons eraan waarom we dit pad hebben gekozen en sterkt ons in het voortzetten van ons werk.

Op weg naar een nieuwe richting

Terwijl we terugkijken op deze succesvolle avond, kijken we ook vooruit. We bevinden ons in een fase van ontdekking, zoekend naar de manieren waarop we het meest effectief een verschil kunnen maken binnen het onderwijs. De reacties en steun die we tijdens de veiling hebben ervaren, dienen als een krachtige motivatie om onze missie met vernieuwde focus en energie voort te zetten.

De weg die voor ons ligt, is zowel uitdagend als opwindend. Met de steun en het enthousiasme van onze gemeenschap, voelen we ons gesterkt om deze reis voort te zetten, nieuwe mogelijkheden te verkennen, en een blijvende impact te creëren.

Samen bouwen we aan een toekomst waarin onderwijs, begrip en steun hand in hand gaan. Dankzij jouw bijdrage blijft onze VZW groeien en ontwikkelen, altijd met het doel om waar we kunnen het verschil te maken.

Het Oude Gasthuis

Het project in het Oude Gasthuis in Mechelen is gericht op het creëren van een uniek kanker- en revalidatiecentrum. Het 1300 vierkante meter gelijkvloers van dit historische gebouw zal worden getransformeerd tot een kankercentrum dat een breed scala aan ondersteunende diensten zal bieden aan kankerpatiënten.

Dit project is een langgekoesterde droom van schepen Arthur Orlians, die beide ouders aan kanker verloor. De stad Mechelen heeft het leegstaande gebouw aangekocht met het plan om op het gelijkvloers een revalidatie- en kankercentrum te realiseren. Dit enorme gebouw biedt voldoende ruimte voor het leveren van een breed scala aan diensten die kankerpatiënten en hun dierbaren ondersteunen​1​.

Het Oude Gasthuis heeft een rijke historie die teruggaat tot de 13e eeuw en het heeft in de loop der jaren verschillende uitbreidingen en restauraties ondergaan. In 2005 werden de kapel, gevels, en daken van een deel van dit complex beschermd als monument​1​. Door het historische gebouw een nieuwe bestemming te geven, wordt niet alleen voor de gezondheid van de patiënten gezorgd, maar wordt ook het erfgoed van Mechelen gekoesterd en behouden.

De nieuwe bestemming van het Oude Gasthuis als kanker- en revalidatiecentrum is uniek in Vlaanderen en wellicht zelfs in Europa, wat het project bijzonder waardevol en significant maakt voor de gemeenschap in Mechelen en daarbuiten​2​.

Delen via: 

Koop nu 'Mijn troostpop'

Nieuw

Koop nu "Juf, waar ben je?"

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *