Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

‘Mijn troostpop’, een nieuw boek van Juf Inge.
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

‘Mijn troostpop’, een nieuw boek van Juf Inge.

geschreven door: 

Peter

Juf Inge en het team achter ‘Juf, waar ben je?‘ nodigen je uit om een diepe duik te nemen in de wereld van kinderemoties met het nieuwste kinderboek van Juf Inge. Dit inspirerende werk wordt voor het eerst gepresenteerd op de Sett beurs, die plaatsvindt op 28 en 29 februari in de Nekkerhal te Mechelen. Dit boek, dat een breder spectrum bestrijkt dan haar vorige werk rond verlies en rouw, is een onmisbare bron voor iedereen die kinderen begeleidt op hun emotionele reis.

Juf Inge’s nieuwe boek is niet zomaar een leeservaring; het is een uitnodiging om de complexe wereld van emoties te verkennen die kinderen dagelijks ervaren. Van vreugde tot verdriet, van angst tot moed: dit boek biedt een rijke verzameling verhalen en inzichten die kinderen en volwassenen helpen om samen door het landschap van gevoelens te navigeren.

Een dialoog en steun bij emoties

Het nieuwste boek van Juf Inge vormt een perfecte aanvulling op haar eerder uitgebrachte werk, waarmee een breed scala aan emoties wordt verkend. Terwijl het eerste boek, ‘Juf, waar ben je?, zich specifiek richtte op de thema’s verlies en rouw, opent dit nieuwe werk de deur naar een uitgebreidere verkenning van de emotionele ervaringen van kinderen. Beide boeken dienen als een uitnodiging voor gesprekken en bieden een hulpbron bij het duiden van en omgaan met diverse emoties en situaties.

Geen lessen, maar gesprekken

In tegenstelling tot traditionele tools, nodigen deze boeken uit tot het starten van gesprekken. Ze zijn ontworpen als een middel om emoties bespreekbaar te maken, waardoor kinderen en volwassenen samen kunnen ontdekken hoe gevoelens zich manifesteren en hoe ermee om te gaan. Het doel is niet zozeer het onderwijzen van specifieke lessen, maar eerder het faciliteren van een dialoog die kan helpen bij het navigeren door de complexe wereld van emoties.

Van specifiek naar algemeen

Waar het eerste boek een essentiële gids is voor het navigeren door de moeilijke wateren van verlies en rouw, breidt het tweede boek het gesprek uit naar een breder spectrum van dagelijkse emoties. Dit maakt het tweede boek een veelzijdige hulpbron die niet alleen aansluit bij het omgaan met de moeilijkste momenten in het leven van een kind, maar ook bij het vieren van de vreugdevolle en uitdagende ervaringen.

Maak je eigen troostpop

Mijn troostpop‘ bevat een handleiding voor het maken van je eigen troostpop. Deze pop dient als een tastbaar middel voor kinderen om verbinding te maken met de thema’s van het boek en biedt comfort en geruststelling in moeilijke tijden.

Welkom op de Sett beurs

We nodigen je uit om deze waardevolle gespreksstarters te ontdekken tijdens de Sett beurs in de Nekkerhal te Mechelen op 28 en 29 februari. Toegang is gratis na aanmelding via de website Sett-Vlaanderen. Dit is jouw kans om niet alleen kennis te maken met deze unieke boeken, maar ook om Juf Inge en haar team te ontmoeten. Samen kunnen we een omgeving creëren waarin elk kind zich begrepen en ondersteund voelt in hun emotionele reis.

Mis deze kans niet om deel te nemen aan een beweging die streeft naar een dieper begrip en een betere ondersteuning van kinderen in het omgaan met hun emoties. Wij kijken uit naar jouw bezoek.

Delen via: 

Koop nu 'Mijn troostpop'

Nieuw

Koop nu "Juf, waar ben je?"