Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Veiling illustraties ‘Juf, waar ben je?’
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Veiling illustraties ‘Juf, waar ben je?’

Delen:

Inhoud

We nodigen u van harte uit voor onze speciale veiling op 16 december 2023 om 14 uur in het Oude Gasthuis, Keizerstraat 7, Mechelen. Tijdens dit evenement worden originele illustraties uit het boek ‘Juf, waar ben je?’, gecreëerd door Jan Smets, geveild. De opbrengsten van de veiling zullen ten goede komen aan vzw Wijzersterk, vzw Sjarabang en Palliatief Netwerk Mechelen. Mis deze kans niet om een uniek kunstwerk te bemachtigen en tegelijkertijd bij te dragen aan belangrijke lokale goede doelen.

Onze sponsors

We zijn ontzettend dankbaar voor de genereuze steun van onze lokale sponsors: Wellens Centrale Verwarming, ROVE architecten, Restaurant L’Olivier, Luc Vis, Slagerij-Traiteur Lierse Poort, Uitvaartzorg Thibaut en Roels Events. Hun bijdragen versterken de impact van dit evenement. Ook willen we de stad Mechelen, in de persoon van Arthur Orlians, hartelijk bedanken voor het ter beschikking stellen van de prachtige locatie, Het Oude Gasthuis, die als het perfecte decor dient voor onze veiling. Samen maken we een significant verschil in onze gemeenschap.

De illustraties

De illustraties uit het boek zijn het resultaat van Jans passie voor het verhaal van Inge. Dit werd duidelijk op de dag dat Inge haar verhaal aan Jan presenteerde en hem vroeg om de illustraties te verzorgen: we ontvingen de eerste afgewerkte illustratie nog geen drie uur nadat Jan bij ons vertrokken was. Jan heeft op een prachtige manier de woorden van Inge omgezet in beelden die emotie uitstralen. Elke illustratie is met liefde en passie voor het verhaal gecreëerd.

Nu heb je een unieke kans om een van deze prachtige kunstwerken in huis te halen, waarbij elke illustratie haar eigen verhaal vertelt. Je kunt niet alleen de illustraties uit het boek bemachtigen, maar ook enkele die uiteindelijk niet in het boek zijn opgenomen. Niet omdat ze niet mooi genoeg waren – dat zijn ze zeker wel – maar omdat ze een belangrijk onderdeel vormden in het creatieve proces, wat hen uniek maakt.

Natuurlijk wil je deze kunstwerken bewonderen. Vanaf 22 november kun je dit live doen door een wandeling rond het Huis van de Mechelaar te maken, of door het overzicht te bekijken van alle illustraties die geveild zullen worden via onderstaande link.

Niet alleen een saaie veiling

Tijdens de namiddag gaan we je ook wat entertainment bezorgen. De veilingmeesters Piet den Boer en Jan Simons zullen het veilen van de prenten in goede banen leiden op hun eigen manier. Er is ook ruimte voor muziek en die zal verzorgd worden door ‘Amoerfoe’ en een gelegenheidskoor.

Amoerfoe

Amoerfoe hebben wij op een ander evenement gehoord en waren meteen gecharmeerd. De veiling leek ons een perfecte gelegenheid hen te vragen. Tot onze grote vreugde hadden ze tijd en waren zij bereid om de veiling met hun muziek te verrijken.

even voorstellen:

De Belgische band Amoerfoe bestaat uit Koen De Nef (viool) en Steven Van Brussel (accordeon). Hun muziek wordt gekenmerkt door een “zotte liefde” voor wat muziek teweegbrengt bij de luisteraar​​​​.

Amoerfoe is begonnen op de straten van de pittoreske heuvelstad Rocamadour, waar ze toeschouwers aantrokken die even de tijd namen om te genieten van hun optreden. Hun muzikale reis heeft hen vervolgens gevoerd naar steden als Wenen, Boedapest, Praag en Avignon​​.

Tegenwoordig treedt Amoerfoe voornamelijk op in de buurt van hun thuisbasis. Ze zijn te vinden op verschillende evenementen zoals verjaardagsfeesten, huwelijksrecepties, bedrijfsfeesten en jubilea van cafés. Hun repertoire omvat covers van hedendaagse muziek, legendarische filmthema’s en dansbare volksliedjes, vaak met een element van prettig gestoorde improvisatie​​.

Gelegenheidskoor

Wat het gelegenheidskoor betreft, gaan we jullie nog even in het ongewisse laten. We kunnen je wel al beloven dat het de moeite waard zal zijn om hen te horen zingen in de kapel van het Oude Gasthuis.

gelegenheids koor op onze veiling

Het Oude Gasthuis

Het project in het Oude Gasthuis in Mechelen is gericht op het creëren van een uniek kanker- en revalidatiecentrum. Het 1300 vierkante meter gelijkvloers van dit historische gebouw zal worden getransformeerd tot een kankercentrum dat een breed scala aan ondersteunende diensten zal bieden aan kankerpatiënten. Deze diensten omvatten onder andere het verstrekken van pruiken en speciale bh’s, aangepaste voeding en het faciliteren van contact met lotgenoten​1​.

Dit project is een langgekoesterde droom van schepen Arthur Orlians, die beide ouders aan kanker verloor. De stad Mechelen heeft het leegstaande gebouw aangekocht met het plan om op het gelijkvloers een revalidatie- en kankercentrum te realiseren. Dit enorme gebouw biedt voldoende ruimte voor het leveren van een breed scala aan diensten die kankerpatiënten en hun dierbaren ondersteunen​1​.

Het Oude Gasthuis heeft een rijke historie die teruggaat tot de 13e eeuw en het heeft in de loop der jaren verschillende uitbreidingen en restauraties ondergaan. In 2005 werden de kapel, gevels, en daken van een deel van dit complex beschermd als monument​1​. Door het historische gebouw een nieuwe bestemming te geven, wordt niet alleen voor de gezondheid van de patiënten gezorgd, maar wordt ook het erfgoed van Mechelen gekoesterd en behouden.

De nieuwe bestemming van het Oude Gasthuis als kanker- en revalidatiecentrum is uniek in Vlaanderen en wellicht zelfs in Europa, wat het project bijzonder waardevol en significant maakt voor de gemeenschap in Mechelen en daarbuiten​2​.