Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Voorleessessies en gesprekken met Jan Smets – Een unieke benadering van rouwverwerking op scholen.
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Voorleessessies en gesprekken met Jan Smets – Een unieke benadering van rouwverwerking op scholen.

geschreven door: 

Peter

Ontdek onze bijzondere voorleessessies en interactieve gesprekken, verzorgd door Jan Smets, die plaatsvinden op basisscholen in en rond Mechelen. Deze sessies zijn ontworpen om kinderen op een ondersteunende manier kennis te laten maken met thema’s als verlies, rouw en herinneringen, gebruikmakend van de inspirerende boeken van juf Inge.

Wat Wij Bieden

Jan Smets, een vertrouwde stem in het pedagogisch landschap, brengt de verhalen van juf Inge tot leven door voor te lezen uit ‘Juf, waar ben je?’ en ‘Mijn troostpop’. Na het voorlezen volgt een begeleid gesprek waarbij kinderen worden aangemoedigd om hun gedachten en gevoelens te delen.

Programma Details

  • Voorleesmoment: Jan leest voor uit de gekozen boeken, aangepast aan de leeftijd en belevingswereld van de kinderen.
  • Interactief Gesprek: Na het voorlezen faciliteert Jan een gesprek waar kinderen vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen over thema’s zoals ziekte, verlies en herinnering.
  • Duur: Elke sessie duurt ongeveer 45 minuten tot een uur, afhankelijk van de interactie en behoeften van de klas.

Voordelen van het Programma

  • Emotionele Ondersteuning: Helpt kinderen hun gevoelens te begrijpen en uit te drukken in een veilige en ondersteunende omgeving.
  • Bewustwording en Begrip: Vergroot het begrip van kinderen over ernstige onderwerpen op een toegankelijke en respectvolle manier.
  • Ontwikkeling van Copingvaardigheden: Kinderen leren omgaan met verlies en herinneringen op een gezonde manier, wat hen sterker maakt in het omgaan met toekomstige uitdagingen.

Doelgroep

Ons programma is speciaal ontworpen voor leerlingen van de kleuterklassen tot en met de eerste graad van de basisschool in en rond Mechelen.

Contactinformatie

Geïnteresseerd in het boeken van een voorleessessie met Jan Smets op uw school? Neem contact met ons op via onderstaande formulier.

Delen via: 

Koop nu 'Mijn troostpop'

Nieuw

Koop nu "Juf, waar ben je?"

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *