Bij Juf, waar ben je? ligt de oorsprong van onze organisatie diep verankerd in de boeken geschreven door Inge Nees. Deze verhalen vormen de basis van onze vzw, en zonder Inge en haar boeken zou onze missie niet bestaan. De thema’s van verlies, troost, en het bespreken van emoties met kinderen komen rechtstreeks uit haar ervaringen als kleuterjuf en uit haar persoonlijke reis na haar diagnose.

De boeken zijn niet alleen een hulpmiddel om moeilijke gesprekken te voeren met kinderen, maar ook een blijvende herinnering aan Inge zelf. Ze houden haar nagedachtenis levend en vormen haar nalatenschap, waarmee ze ook na haar overlijden nog steeds haar liefde en zorg kan uitdragen naar kleuters, ouders en leerkrachten. Elke aankoop van deze boeken draagt bij aan het voortzetten van haar visie en zorgt ervoor dat haar boodschap verder kan reiken.

Onze boeken:

Juf, waar ben je?

Dit boek is geschreven vanuit Inge’s eigen ervaring met afscheid nemen van haar kleuters, toen ze hoorde dat ze ongeneeslijk ziek was. Het biedt een ontroerende en unieke invalshoek om met jonge kinderen over verlies te praten, op een manier die hen helpt om hun gevoelens te begrijpen en te verwerken. Inge’s verhaal is niet alleen een hulpmiddel voor kleuters, maar ook een waardevolle gids voor leerkrachten en ouders die zich afvragen hoe ze kinderen kunnen ondersteunen in tijden van rouw. Juf, waar ben je? helpt gesprekken te openen die vaak lastig lijken, maar die belangrijk zijn voor de emotionele ontwikkeling van kinderen.

Mijn troostpop

In Mijn troostpop laat Inge zien hoe kinderen op een speelse en creatieve manier hun emoties kunnen uiten en een veilige plek vinden voor hun gevoelens. Of het nu gaat om verdriet, boosheid, blijdschap of geheimen, de troostpop biedt hen de ruimte om deze gevoelens te bewaren. De pop fungeert als een vertrouwenspersoon waarin kinderen hun emoties kunnen stoppen, en helpt hen om op een natuurlijke manier met die emoties om te gaan. Mijn troostpop is een perfect hulpmiddel voor ouders, leerkrachten en zorgverleners die kinderen willen begeleiden bij het verwerken van hun gevoelens en biedt een praktisch middel om emoties bespreekbaar te maken.

Waarom deze boeken zo belangrijk zijn voor ons

Deze boeken zijn meer dan alleen verhalen – ze zijn het fundament van onze vzw en dragen de waarden van Inge verder. Door de verkoop van deze boeken kunnen we onze educatieve projecten en ondersteuningsprogramma’s blijven ontwikkelen, waarmee we kinderen, ouders en leerkrachten helpen om op een respectvolle en liefdevolle manier om te gaan met rouw, verlies en emotionele groei.

Jouw steun maakt het verschil

De opbrengsten van de boeken gaan volledig naar het werk van onze vzw, maar daar stopt het niet. We hebben ervoor gekozen om een deel van de inkomsten te schenken aan drie andere vzw’s die net zoals wij geloven in de kracht van zorg en steun voor kinderen:

  1. Wijzersterk
  2. Sjarabang
  3. Palliatief Netwerk Mechelen

Meer weten over de organisaties die we steunen?

Help ons om Inge’s nalatenschap levend te houden

Door een van onze boeken te kopen, draag je niet alleen bij aan de toekomst van onze vzw, maar help je ook om Inge’s nalatenschap te eren en haar boodschap van troost en hoop uit te dragen. Jij kunt het verschil maken in het leven van kinderen en hun families, door hen de tools te geven om moeilijke emoties te begrijpen en te verwerken.

Bestel vandaag nog jouw exemplaar van Juf, waar ben je? of Mijn troostpop en maak deel uit van een verhaal dat liefde, troost en verbinding brengt aan iedereen die het nodig heeft.