Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Onze verrijkende ervaring op de SETT-Beurs: Verhalen als kompas voor onze missie
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Onze verrijkende ervaring op de SETT-Beurs: Verhalen als kompas voor onze missie

geschreven door: 

Peter

De deelname van onze vzw “Juf, waar ben je?” aan de SETT-beurs dit jaar was niet alleen een gelegenheid om onze missie en publicaties te delen, maar ook een unieke kans om te luisteren naar de verhalen die het onderwijsveld ons te vertellen had. Deze ervaring heeft ons nogmaals bevestigd hoe essentieel het is om open te staan voor de ervaringen en behoeften van anderen, om zo onze toekomstige inspanningen nog beter af te stemmen op de werkelijke noden binnen het onderwijs. Wij zijn ook dankbaar dat Sett-Vlaanderen ons deze kans heeft gegeven.

Verhalen als venster naar het hart van het onderwijs

Centraal in onze aanwezigheid op de beurs stonden onze boeken “Juf, waar ben je?” en “Mijn troostpop“. Deze zijn meer dan enkel leesmateriaal; ze zijn bruggenbouwers die gesprekken over moeilijke thema’s zoals ziekte, verlies en rouw faciliteren. Door deze boeken te presenteren, wilden we niet alleen hulpmiddelen aanreiken, maar ook luisteren naar de reacties en verhalen die ze bij het publiek teweegbrachten.

Luisteren om te leren en te groeien

De verhalen die we op de SETT-beurs mochten horen, zijn voor ons van onschatbare waarde. Elk gesprek gaf ons inzicht in de diverse uitdagingen en behoeften die leven binnen het onderwijsveld. Deze rijke bron van informatie is voor ons een kompas; het helpt ons om onze toekomstige acties en projecten nog beter af te stemmen op de noden die daadwerkelijk spelen. Het onderstreept het belang van luisteren, niet alleen als een daad van empathie, maar ook als een strategisch instrument om onze missie effectiever te maken.

Een toekomst gebouwd op verbinding en begrip

Dankzij de gesprekken op de beurs zijn we geïnspireerd om een vragenlijst te ontwikkelen die ons nog dieper inzicht zal geven in de specifieke behoeften van het onderwijsveld. Deze stap is een directe reflectie van onze toewijding om niet alleen te spreken en te onderwijzen, maar vooral om te luisteren en te leren. Wij geloven dat een toekomst waarin ons werk perfect aansluit op de behoeften van het onderwijs, begint bij het openstaan voor de verhalen van diegenen die we wensen te ondersteunen.

Samen sterker

Onze ervaring op de SETT-beurs heeft ons eens te meer laten zien dat de kracht van onze gemeenschap en de verhalen die we delen, de kern vormen van onze missie. We zijn dankbaar voor iedereen die zijn of haar verhaal met ons heeft gedeeld en ons zo helpt om een verschil te maken. Door samen te werken en naar elkaar te luisteren, bouwen we aan een onderwijsveld dat niet alleen kennis overdraagt, maar ook steun en begrip biedt.

Een bijzonder moment van verbinding: Juf Inge op de beurs

Een van de meest ontroerende momenten van onze deelname aan de SETT-beurs was ongetwijfeld de aanwezigheid van Juf Inge, de inspiratiebron achter onze vzw en de auteur van “Juf, waar ben je?”. Ondanks haar persoonlijke uitdagingen, kon Inge de beurs bijwonen en getuige zijn van de warme ontvangst en de diepgaande interesse in haar boek en ons gezamenlijke project. Voor Inge was dit een ongelofelijke bron van steun en bevestiging. Het zien van de impact van haar verhaal en de verbinding die het teweegbracht met zoveel onderwijsprofessionals en bezoekers, was niet alleen een bevestiging van haar werk, maar ook een krachtige herinnering aan het belang van onze missie. Haar aanwezigheid op de beurs versterkte de band tussen ons allemaal en onderstreepte de menselijke kern van ons project: de kracht van verhalen om te verbinden, te troosten en te inspireren.

Delen via: 

Koop nu 'Mijn troostpop'

Nieuw

Koop nu "Juf, waar ben je?"

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *