Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Verhalen van verbinding
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Verhalen van verbinding

geschreven door: 

Peter

Met vzw ‘Juf, waar ben je?’ zijn we voortdurend op zoek naar manieren om onze gemeenschap te ondersteunen en te versterken, vooral tijdens de meest uitdagende periodes van het leven. Verhalen van verbinding is hierin een nieuwe stap. We verkennen de mogelijkheid om twee nieuwe praatgroepen te starten, specifiek gericht op mensen die te maken hebben met verlies en rouw, en voor mantelzorgers. Dit initiatief staat nog in de beginfase, en we willen eerst de behoefte en interesse in dergelijke groepen binnen onze gemeenschap in Mechelen onderzoeken.


De daad van het vertellen van je verhaal en het horen van het verhaal van de ander is een diepgaande stap naar genezing.

— Jean Vanier, filosoof en humanist

Verhalen van Verbinding voor mensen in rouw en verlies

Doel: We overwegen een groep te starten voor individuen die navigeren door de complexe emoties van rouw. Voordat we dit initiatief officieel lanceren, willen we de vraag en specifieke behoeften binnen onze gemeenschap peilen. Verhalen van verbinding wil de veilige ruimte bieden je verhaal te delen of om te luisteren naar de verhalen van andere.

Wat we hopen te bieden:

  • Een veilige en ondersteunende omgeving voor het delen van ervaringen.
  • Mogelijkheid om enkel te luisteren naar de verhalen van anderen.
  • Planning van periodieke bijeenkomsten in Mechelen, afhankelijk van de interesse.

Verhalen van verbinding voor naasten van palliatieve patiënten

Doel van Verkenning: Een tweede groep die we in overweging nemen, is bedoeld voor diegenen die een dierbare in de palliatieve fase bijstaan. Mantelzorgers blijven vaak met hun verhaal zitten. Als Mantelzorger ben je de belangrijke schakel als je palliatieve partner, vriend, … thuis wenst te blijven.
Net als bij de eerste groep, willen we eerst begrijpen of er een behoefte is aan deze specifieke vorm van ondersteuning binnen onze gemeenschap.

Wat we hopen te bieden:

  • Een platform voor uitwisseling van persoonlijke verhalen en het ontvangen van steun.
  • Goede contacten met het Palliatieve Netwerk Mechelen voor aanvullende ondersteuning.
  • Planning van periodieke bijeenkomsten in Mechelen, gebaseerd op getoonde interesse.

Wie zal ‘Verhalen van verbinding’ begeleiden?

De sessies zullen worden geleid door mijzelf, Peter. Ik ben niet alleen de partner van Juf Inge, maar ook een gecertificeerd verlies- en rouwbegeleider. Mijn ervaring strekt zich uit van mantelzorg tot persoonlijk verlies en rouw. Deze paden heb ik niet alleen bewandeld als professional, maar ook als lotgenoot.

Het delen van mijn eigen verhalen en het luisteren naar die van anderen heeft mij diep geraakt en veel geleerd over de helende kracht van verbinding. In onze bijeenkomsten wil ik deze veilige, ondersteunende ruimte bieden, waar we samen kunnen leren en groeien door onze ervaringen te delen.

Jouw input is cruciaal

Omdat deze initiatieven nog in de onderzoeksfase zijn, is jouw feedback van onschatbare waarde. Heb je interesse in een van deze zelfhulpgroepen, of beide? Zijn er bepaalde aspecten of ondersteuningsvormen die je graag zou zien? Laat het ons weten via onderstaande formulier.

Toon je interesse

Als je denkt dat jij of iemand die je kent baat zou kunnen hebben bij (een) dergelijke zelfhulpgroep(en), moedigen we je aan om je interesse te tonen via het onderstaande formulier. Dit helpt ons om de vraag beter in te schatten en plannen te maken voor mogelijke bijeenkomsten in Mechelen.

In welke zelfhulpgroep heb je interesse?(verplicht)

Delen via: 

Koop nu 'Mijn troostpop'

Nieuw

Koop nu "Juf, waar ben je?"