Juf, waar ben je?

Maak plaats voor jouw rouw.

Samen werken aan de toekomst van VZW ‘Juf, waar ben je?’
Volg ons op
Instagram_logo_2016.svg (1)

Samen werken aan de toekomst van VZW ‘Juf, waar ben je?’

geschreven door: 

Peter

Rouw en verlies zijn ervaringen die we allemaal, vroeg of laat, in ons leven tegenkomen. Deze momenten zijn vaak moeilijk en verwarrend, maar bij VZW ‘Juf, waar ben je?’ geloven we dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Hoewel we nog in de ontwikkelingsfase zijn en onze koers aan het bepalen zijn na het verlies van Inge, zetten we nu de nodige stappen om onze rol in het sensibiliseren rond rouw en verlies te concretiseren. We nodigen iedereen uit om samen met ons de toekomst van onze organisatie vorm te geven en een verschil te maken.

Onze huidige activiteiten

Op dit moment bieden we voorleesactiviteiten aan in scholen in Mechelen en omgeving, gebaseerd op de boeken ‘Juf, waar ben je?’ en ‘Mijn troostpop’ van Inge. Deze verhalen helpen kinderen om met rouw en verlies om te gaan door middel van herkenbare en troostende woorden. Dit is onze eerste stap, maar we weten dat we samen nog veel meer kunnen bereiken.

De kracht van samenwerking

We geloven sterk in de kracht van samenwerking. Daarom zoeken we actief naar partnerschappen met andere organisaties die ook actief zijn rond rouw en verlies. Samen kunnen we kennis en middelen delen en ons aanbod uitbreiden. Het deelnemen aan de werkgroep ‘Meelevend Mechelen’, een initiatief van de stad Mechelen, is een belangrijke stap voor onze vzw.

Niet alleen organisaties, maar ook particulieren zijn van harte welkom om met ons mee te denken en te werken. Jouw ideeën en expertise kunnen ons helpen om onze missie te vervullen. Dit kan door het delen van ervaringen, een idee voor een workshop waarin rouw en verlies zijn verweven, of door je expertise in de administratieve kant van een vzw aan te bieden. Laat het ons zeker weten.

Innovatieve benaderingen en nieuwe initiatieven

We zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en programma’s om bredere sensibilisering rond rouw en verlies te bieden. Voor het najaar hebben we al enkele activiteiten in ontwikkeling, waarover we binnenkort meer kunnen communiceren. Daarnaast blijft het idee van een praatgroep zonder therapeutisch karakter nog steeds bestaan en zal dit zeker in de toekomst vorm krijgen. Onze focus ligt op het vinden van de juiste richting en het opbouwen van een sterk fundament voor onze toekomstige activiteiten. We willen graag innovatieve benaderingen verkennen die aansluiten bij de behoeften van onze gemeenschap, zowel binnen het onderwijs als daarbuiten.

Organisatorische richting en ondersteuning

Naast het ontwikkelen van nieuwe initiatieven, werken we ook aan het op punt stellen van onze organisatie. Dit omvat het voldoen aan wettelijke verplichtingen, het organiseren van onze boekhouding, en het opzetten van een efficiënte en transparante structuur. We staan open voor alle vormen van ondersteuning en advies om deze doelen te bereiken. Als je expertise hebt op deze gebieden, nodigen we je van harte uit om ons te helpen.

Onze Missie en Visie

Bij VZW ‘Juf, waar ben je?’ streven we ernaar om een steunpilaar te zijn voor iedereen die met rouw te maken heeft. Hoewel we momenteel niet direct in staat zijn om actief te werken binnen het onderwijs, blijven we ons richten op het bieden van brede sensibilisering rond rouw en verlies in de samenleving. We geloven in de kracht van verhalen, gesprekken en gemeenschap om mensen te helpen bij hun rouwproces. Onze visie is om een netwerk van steun te creëren dat mensen helpt om sterker uit hun verlies te komen.

Een oproep tot actie

Jouw steun en betrokkenheid zijn cruciaal voor het succes van onze missie. Of je nu een organisatie vertegenwoordigt of als particulier wilt bijdragen, we nodigen je uit om samen met ons de toekomst van VZW ‘Juf, waar ben je?’ vorm te geven. Heb je ideeën, suggesties, of wil je gewoon meer weten over hoe je kunt helpen? Neem contact met ons op!

Samen kunnen we het taboe rond rouw en verlies doorbreken en de steun bieden die zo hard nodig is. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin niemand alleen hoeft te rouwen.

Wat kan jij doen?

Wil je meer weten over onze initiatieven of samenwerken met VZW ‘Juf, waar ben je?’ Neem contact met ons op voor meer informatie en ondersteuningsmogelijkheden. We staan open voor alle vormen van suggesties en hulp bij het opzetten van onze organisatie. Laten we samen het verschil maken.

Delen via: 

Koop nu 'Mijn troostpop'

Nieuw

Koop nu "Juf, waar ben je?"

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *